TALLIÁN HEDVIG * Kicsöpögtettük az eszenciát. A kényszerű megszakításokkal közel hat éven át tartó forgatás végére a hatalmas mennyiségű nyersanyag legjava került bele A szeretet mint tőke – Szepsy István portréja című 50 perces dokumentumfilmünkbe. A filmkockák segítségével kísérletet teszünk arra, hogy megfessük a köztiszteletnek örvendő, világklasszis tokaji borász SZEPSY ISTVÁN portréját.

foto_mandiner.bor_Szepsy István és Tallián Hedvig_részlet a filmből

Hála és köszönet alkotótársaimnak Tóth Gábor rendező-vezetőoperatőrnek. Gábor, Szepsy Istvánt megismerve, végig hitt ügyünk fontosságában – akkor is, amikor nem tudtuk, valaha elkészül-e a film – és aki szépséges képekkel fokozza a sűrű szöveg erejét. Valamint hála Novák Lajosnak, aki feltétel nélkül állt mögénk, amikor megtudta, hogy bár gyűlik a filmhez a nyersanyag, de hiányt szenvedünk producerben.

A szeretet mint tőke – Szepsy István portréja megszületett. Előzetese látható itt, a kockák melyeknek már nem jutott hely a filmben.

A film premier előtti vetítése Mádon volt a Furmint Házban (2016), a bemutatót követően, Magyarország szélesebb közönsége 2018 áprilisban láthatta ismét a Duna Televízióban.

Megjelent: http://imad.blog.hu/2016/08/26/a_szeretet_mint_toke_filmelozetes

Kapcsolat: aszeretetminttoke@gmail.com

Tallián Hedvig